Oooj

Är dålig på att blogga. Jag måste bli bättre!
Men idag orkar jag inte, för jag har gått upp tidigt eftersom jag har jobb nu. Man kan kalla mig för städare.  
Skriver imorgon eller i övermorgon. .. . ..

Ha de bra/ M

Spökåldern

Kiwi har kommit in i den så kallade "Spökåldern".
När en valp har blivit omkring ett halvår träder den in i spökåldern. Valper börjar att bete sig lite annorlunda en vad den gjort innan. Detta som jag kommer att skriva stämmer in på de flesta valpar som varit i spökåldern och stämmer även in på Kiwi.

Valpen jagar upp sig för saker som den aldrig visat intresse för innan. Den blir mer vaksam, orolig och kan bli väldigt trotsig. (Kiwi är väldigt trotsig.)

Ska ge några tips:


1. Man ska fortsätta att umgås och man ska inte bryta kontakten med andra människor. Valpen behöver lära sig att nya människor inte är farliga.


2.
Gå själv fram till föremålet valpen är rädd för och hantera det på ett bra sätt.


3.
Man ska flytta valpens fokus från det upprörande momentet och man ska själv vara så lugn som möjligt.


4.
Belöna valpen när den håller sig lugn.


5.
Valpen ska också ha träning på att hantera ljud. Man kan exempelvis gömma godis på eller under vinglande kastrullock. Man kan även leka intill en byggarbetsplats.


6.
Valpen börjar att klättra i rang när den är i spökåldern. Då bör man som flockledare visa att man fortfarande är en flockledare.

 

Ha de bra/ M


Över mina förväntningar..


I söndags var jag på utställning med min nya hund Kiwi. Det var en valputställning i Malmö.

Pappa och jag körde klockan sju på morgonen för att vara i god tid. När vi väl hade satt och ner vid ring nummer 18 så började den nervösa känslan krypa inom mig.
Först skulle hanarna bedömas sen var det min och Kiwis tur. Vi sprang runt i ringen och var uppe på bordet, domaren gillade Kiwi väldigt mycket och de märktes när han kallade fram henne som etta. Wooohoo.! Jag blev superglad, har aldirg kommit så långt med Taco, tyvärr.

När man blir etta så som jag blev ska man upp och tävla med de andra som blivit etta i de två andra klasserna. Jag var i klass 4-6 månaders. Så jag skulle möta ettan från 6-9 månaders och ettan från 9-12 månaders.

Spännande. VI VANN!

Ja då var det bara att möta den hanen som kommit lika långt som jag. Jag var på spänn hela tiden och fjärilarna i magen fladdrade som bara den.

Hanen vann och blev BIR(bäst i ras) och jag blev BIM(bäst i motsatta kön) Inte dåligt tycker jag för att vara den första utställningen för henne. Nog att jag visste att hon var fin, men jag trodde inte så här fin.

Jag är supernöjd med henne. Som Gunnar sa: Jag har nog gått och köpt mig en riktig guldklimp!!

Här kommer lite bilder:







Hundägartestet

Jag var inne på facebook och kollade runt lite. Hittade en reklam som där stod, Är du lik din hund?

Tänkte att ja hallå, varför inte ta och testa?


Skit roligt test faktiskt....

Du som är hundägare gå in och titta.

http://www.euroads.se/sites/se/surveys/34/survey.php?medieid=602&advertid=17965&earc=

Jag fick detta svaret när jag var klar med testet....

Du är en person som går mycket upp i din hund. När du skaffade hund var du fullt medveten om att det var ett åtagande för åtminstone 10 år framöver och hunden ingår i alla dina planer och aktiviteter.

Du tycker att det är viktigt att veta så mycket som möjligt om din hund och du läser gärna facklitteratur om hundar och hundens psykologi. Därför förstår du också din hund väl och kan tillgodose alla dess behov.

Din hund förtjänar bara det allra bästa och du ser till att hunden mår bra genom att ge den sund och näringsrik hundmat och kompleterande vitaminer och mineraler. Att göra olika saker tillsammans med din hund är en stor del av din vardag och du lägger ner mycket tid och energi på att dressera den.

Det är tydligt att du och din hund är riktigt bra kompisar och din hund kan vara glad att ha dig till sin Husse eller Matte!

Ha de bra/M


Hhmm

Jag kan inte bestämma mig om jag ska ha en hel lugg eller snedlugg.....










Men en sak vet jag iaf.... Att jag älskar Hösten, den är så rik på färger och härlig.





Ha da bra/M


RSS 2.0